Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Deniz Uğur

Deniz Uğur (CS), 2021’de mezun olduktan sonra Siemens’te 1 yıla yakın araştırma ve geliştirme departmanında tam zamanlı olarak çalıştı. 2022 yazında Vancouver, Kanada’da Simon Fraser Üniversitesi’nde (SFU) tezli bilgisayar mühendisliği yüksek lisansına başladı. Şu anda SFU’nun Ağ Sistemleri Laboratuvarı’nda “Buluttan Oyun Oynama” alanında çalışıyor. Önümüzdeki yaz da Cupertino, Amerika’da Apple’da “Görüntü ve Renk Mühendisliği” stajına başlayacak.

Prof. Özkan Bebek ile Robotik Laboratuvarı’nda ve Prof. Barkan Uğurlu ile Biyomekatronik Laboratuvarı’nda yaptığı çalışmalarla kendini geliştirdi ve Prof. Ali C. Beğen ile multimedya alanında yaptığı çalışmalarla ödüller kazandı.

Naz Levent

Naz Levent (CS), Öğrenciliğinin 2. yılında Microsoft’ta staj yaptı. Bu görev sırasında küçük çocuklara kod öğretilmesi ve tanıtım faaliyetlerine düzenli katkıda bulundu. Vodafone stajında Data Science R&D ve Business Intelligence IT departmanlarinda görev aldı. Burada 3 patent yazdı ve tüm patentlerde “first writer” olabilme şansını yakaladı. Son senesinde Müdek akreditasyonları kurulunda Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni temsile seçildi.

Özyeğin Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Belçika‘daki Leuven Üniversitesi’nde Yapay Zeka yüksek lisansı yaptı. Bu advanced master programını 1 yılda onur öğrencisi olarak bitirdi. Amazon Hollanda’da veri bilimci olarak 4 yıl çalıştı. Bu süreçte Fortune 400 listesindeki birçok şirkete yapay zeka alanında danışmanlık verdi. Formula 1’in yarışlarına yapay zekâ tahminleri ekleyen projede yer aldı. Sonrasında Google Hollanda’da çalışmaya başladı. Şu an, Google’da Machine Learning Specialist Engineer görevi ile çalışıyor.

Seyma Gürel

Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 2018 yılında birincilikle mezun olan Seyma Gürel , lisans eğitimi sürecinde Dr. Zeynep Başaran Bundur ile başladığı araştırma kariyerine özveriyle devam etmiştir. Özyeğin'de, lisans öğrencisi araştırma görevlisi ve TÜBİTAK bursiyeri olarak çalışan Seyma, kendi kendini iyileştiren beton ve bakterilerin beton reolojisini iyileştirmesi üzerine projelerde yer almıştır. Lisans eğitiminden sonra, inşaat malzemelerine olan ilgisini ileri taşımak amacıyla malzeme mühendisliği temelli bir master programı okuma kararı alan Seyma, Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği yüksek lisans programına kabul edilmiş ve burada yüksek entropili alaşımlar üzerine araştırmalarını sürdürmüştür.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra ise ETH Zürih Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden doktora kabulü alarak akademik kariyerine devam etmiştir. Halen ETH Zürih'te dijital beton üretimi üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca eğitim süreci boyunca birçok öğrenci kulübünde aktif rol oynayan Seyma, Özyeğin Üniversitesi'nde diğer kurucu arkadaşları ile birlikte gönüllülük kulübü kurarak çeşitli yardım projelerine öncülük etmiş ve kardeş okullara destek sağlamıştır.