Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Sağlık Merkezi Hizmetleri

Sağlık Merkezi Hizmetleri

Spor Merkezi binasında -1. Katta bulunan Sağlık Merkezinde, 7/24 sağlık hizmeti verilmektedir.

Sağlık Merkezinde bulunan iş yeri hekimimiz ön muayene ve tanı hizmeti vermektedir. İleri tetkik ve tanı tedavileri için, üniversitemize en yakın lokasyonda bulunan hastanelere hastalarımız sevk edilmektedir. Gerektiğinde kampüsümüzde bulunan ambulans ile 7/24 hastalarımızın sevki sağlanabilmektedir.

Normal süreçlerde, Sağlık Merkezimize dahili 9 112 nolu telefondan ulaşılabilir. (0216 564 9 112 )

Acil durumlarda, 0216 564 9 911 veya 9 911 nolu acil durum telefon numarası aranarak, yardım istenebilir.

Kampüsümüzdeki psikolojik danışmanlık hizmetleri ise Öğrenci Gelişim Birimi tarafında sağlanmaktadır. My OzU üzerinden randevu alabilirsiniz.

 

Öğrenci Poliklinik Hizmetleri

Poliklinik hizmetleri kapsamında muayene, sevk, acil müdahale, bulaşıcı hastalık durumları, istirahat raporları ve kayıt hizmetleri verilmektedir. Çalışan, öğrenci, misafir ve tüm kampüs bileşenlerinin muayene talebi karşılanmaya çalışılır, yapılan tüm muayeneler kayıt altına alınır ve sonuçları başvuruculara aktarılır. Muayene sonrası teşhiş konanlara gerektiğinde reçete düzenlenir, herhangi bir hastalık teşhis edilenlere ilacını eczaneden tedarik edene kadarki süreçte kullanımı için revirden varsa ilaç temin edilir, gerektiğinde damar yolu açılarak iv tedavi düzenlenir.

Tedavisi mevcut kampüs dahilinde mümkün olmayan hastalar hastanelere sevk edilir, acil sevki gereken hastalar ambulans aracılığıyla nakledilir, sevk bilgisi HSE Müdürüne ve İnsan Kaynaklarına iletilir. Acil durumlara ivedilikle müdahale edebilmek üzere 7 gün 24 saat yoğun bakım donanımlı ambulans ve doktorlu ekip bulunur. Telefon ile veya sözlü olarak acil çağrı alan ekip hemen olay yerine intikal eder. Olay yerinde hastanın durumunu değerlendirir, buna göre uygun müdahale yöntemini belirlenir.

 

İş Yeri Hekimliği Hizmetleri

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere bakanlıkça belgelendirilmiş hekimler bu görevi üstlenir. İş yeri hekimliği hizmetleri kapsamında aşağıdaki hizmetler verilmektedir;

  • İşe giriş muayenesi ve sağlık raporu düzenlenmesi,
  • Poliklinik muayene, ön tanı ve personel için istirahat raporunun düzenlenmesi,

Periyodik sağlık muayeneleri ofis personelleri için 5 yılda bir, engelli kadrosunda olan personeller ve teknik personeller için yılda bir yapılmaktadır. Periyodik sağlık muayenizi unuttuysanız, lütfen en kısa zamanda Sağlık Merkezi’ne başvurunuz.

Gebelik durumu olan personeller durumunu iş yeri hekimine bildirmelidir.

 

İstirahat raporu

Muayenesi yapılan öğrencilere yönelik ciddi bulguları olup dinlenmesi gerekenler için poliklinik hekiminin inisiyatifinde 2 güne kadar istirahat raporu düzenlenebilir.

Bu konuda öğrencilerin istemleri değil muayene bulguları ve hekim takdiri esastır.

Okul dışında alınan raporlar SGK, SB, TSK’ya ait veya devlet üniversitelerine bağlı sağlık kurumlarından veya üniversite tarafından belirlenmiş SMP-01-07-R07 KABUL EDİLEN ÖZEL HASTANE LİSTESİ – İSTANBUL (08.04.2022).belirtilen sağlık kurumlarından alınmalıdır.

Telafi hakkından faydalanabilmek için öğrencilerin en geç sınav/çalışma tarihinden sonraki üç iş gününün sonuna kadar ilgili öğretim elemanını bilgilendirmesi ve fakülte dekanlığına/yüksekokul müdürlüğüne yazılı başvurması gerekir. (Bunun için üniversite hekiminden onay almaya gerek yoktur).

 

Tekerlekli sandalye/ koltuk değneği desteği ve engelli otoparkı kullanım izni

Engelli kişiler ve hamile bayanlar öncelikle Sağlık Merkezine yönlendirilip rapor aldıktan sonra otoparklarımızda bulunan engelli araç parklarını kullanmaları konusunda paydaşlarımıza destek sağlanmaktadır. Tekerlekli sandalye/koltuk değneği desteği ihtiyaç doğrultusunda talebe göre sağlanır.

Ferdi Kaza Sigortası

Öğrenciler, Türkiye’de ve yurtdışında geçerli olan “Ferdi Kaza Sigorta Genel Şartları” sigorta poliçesinde belirtilen özel şartlar ve teminat bedelleri dahilinde grup ferdi kaza sigortası güvencesi altındadır. Öğrencilerimiz ferdi kaza sigortasından ücretsiz olarak yararlanır. Ferdi kaza sigortası bir özel sağlık sigortası değildir. Kaza sonucunda meydana gelebilecek, istenmeyen sağlık problemlerinde devreye giren bir sistemdir. Sigorta ile ilgili herhangi bir  durumda İdari İşler birimi bu konuda sizlere destek vermektedir. OzU  Web’ den kontrol sağlayabilirsiniz.

Acil Durum Müdahale Hizmetleri
  • Acil durumlara ivedilikle müdahale edebilmek üzere 7 gün 24 saat yoğun bakım donanımlı ambulans ve doktorlu ekip bulunur.
  • 9112 acil çağrı numarasıdır.
  • Telefon ile veya sözlü olarak acil çağrı alan ekip hemen olay yerine intikal eder.
  • Olay yerinde hastanın durumunu değerlendirir, buna göre uygun müdahale yöntemini belirler. (Yerinde müdahale mi, yoksa hastaneye nakil mi, nakil ise hangi sedyeyle ve hangi yöntemle nakledileceğini hastanın özgün durumuna göre belirler)
  • Nakil vakalarında ambulans merkeziyle koordineli olarak hastaya en fazla yarar sağlayacak, en yakın hastaneye yönlenir, bu sırada ambulans merkezi hastaneden onay alır.
  • Acil vakalar için “acil vaka formu” doldurulur ve HSE müdürü bilgilendirilir.
  • Hasta personelse İK’ ya, öğrenci ise ve olay kampüste ise ÖH’ ne bilgi verilir.
  • Mesai sonrası gelişen acil vakalar ve hasta nakillerde yurt yönetimi bilgilendirilir.